facebook tracking

Siirin tarina

5+1 syytä työskennellä Somecolla

Siiri Kärkkäinen

Aloitin Somecon traineena toukokuussa 2016 ja työskentelin osana TeamSomecoa 1,5 vuotta, kunnes siirryin Kelaan viestinnän asiantuntijaksi. Tuo 1,5 vuotta antoi kuitenkin enemmän kuin voin uskoa minkään muun työn antavan. Tässä muutama syy työskennellä Somecolla:

 

1. Saat työskennellä upeiden ihmisten kanssa (ja oppia heiltä): Työ on usein itsenäistä, mutta se ei ole koskaan yksinäistä. Huonoinkin päivä on saatu yleensä käännettyä hyväksi ja hyvä vielä paremmaksi TeamSomecon ansiosta. Jos tarvitsee apua puolivalmiin idean hiomiseen, tekniseen toteutukseen, koulutuksen suunnitteluun tai tiskikoneen käynnistykseen, tarvitsee vain kysyä.

Jokainen somecolainen on omanlaisensa osaaja ja persoona, ja opin jokaiselta paljon uutta. Opin viestinnästä, analytiikasta, suunnitelmallisesta työntekemisestä, ajanhallinnasta, hiusten letittämisestä, kahvista… Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

2. Pääset vaikuttamaan työnkuvaan: Somecossa kannattaa varoa, mitä toivoo, koska toiveita kuunnellaan ja ne saattavat käydä toteen nopeastikin. Kun oma mielenkiintoni johonkin heräsi, tärkeää ei ollut se, osasinko kaiken jo vai en. Tärkeää oli, että olin motivoitunut ottamaan uuden koulutuksen vastuulleni tai hankkimaan lisää osaamista ja kokemusta tietynlaisesta asiakastyöstä.  

Myös työaikoihin ja paikkoihin pystyi vaikuttamaan. Etätöiden tekeminen oli helppoa ja kunhan työt tulivat tehtyä, ei ollut väliä, valitsinko istua koneen äärellä kahvilassa, kotona, toimistolla vai bussipysäkillä. Tämän lisäksi aamu-uniselle mukavaa oli se, että välillä työpäivän pystyi aloittamaan hieman myöhemmin.  

3. Mielenkiintoiset työtehtävät ja asiakkaat: Sain työskennellä mielenkiintoisten yritysten ja organisaatioiden parissa sekä kurkistaa erilaisten toimialojen arkeen. Oli mahtava tunne, kun koulutuksen jälkeen organisaation asiantuntijat alkoivat julkaista aktiivisesti blogia tai kun projektia, jossa itse oli mukana, kiiteltiin myös ulkopuolisten keskuudessa. Missä muualla olisin voinut päästä tekemään töitä niin monen erilaisen ihmisen ja organisaation kanssa?

4. Sinusta pidetään huolta: Töiden tekemiseen on helppo keskittyä, kun tukitoiminnot ja turvaverkko toimivat. Työmatkoille mennessä liput ovat valmiina, työterveydenhuolto toimii loistavasti ja kaikki työntekijät ovat työsopimusten suhteen tasa-arvoisessa asemassa. Parasta on kuitenkin ollut se, että haastavina hetkinä on voinut mennä nykäisemään Jania hihasta ja pyytää työnohjausta tai tukea.   

5. Töitä tehdään tosissaan: Somecolla töitä tehdään ammattimaisesti ja työnteon saa ottaa tosissaan. Työ ei ole ”somettamista” tai näpertämistä, vaan strategista ja suunnitelmallista tekemistä, joka pohjautuu asiakkaan liiketoiminnallisten tavoitteiden ymmärtämiseen. Asiantuntijuutta arvostetaan ja sisäisillä koulutuksilla sekä jokaiselle työntekijälle annettavalla koulutusrahalla varmistetaan, että osaaminen päivittyy säännöllisesti. Omasta työstään, työkavereistaan ja työnantajastaan voi Somecolla olla ylpeä.

+ 1. When you make it there, you’ll make it anywhere: Viestintätoimistossa työskentely antaa eväät pärjätä oikeastaan ihan missä tahansa viestinnän alan työssä. Somecolla sain monipuolisen kuvan eri toimialojen viestinnästä sekä siitä, miten voi pysyä perässä jatkuvasti muuttuvalla alalla.

Lähtiessäni oli selvää, että voin kutsua jokaista somecolaista ystäväkseni ja aika Somecolla vei minua eteenpäin asiantuntijana ja ehkä jopa ihmisenäkin. Jos kuitenkin tahdot tietää vielä lisää, voit aina heittää viestillä Twitterissä tai LinkedInissä ja kysyä lisää.  

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajan tasalla uusista työpaikoista.

Kaikki avoimet tehtävät
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta