facebook tracking
Antti Valtari

Antti Valtari

Chief Commercial Officer

Antti Valtari (os. Laine) on Somecon talousjohtaja ja yksi yrityksen perustajista. Talousjohtajana Antin vastuulla ovat luonnollisesti Somecon talousasiat, mutta myös esimerkiksi analytiikka, tilastot sekä videotuotanto ja -editointi. Antti kuvaileekin leikkimielisesti itseään yrityksen sekatyömieheksi.

Soitonopettajasta videospesialistiksi

Ennen Somecoa Antti työskenteli soitonopettajana Turun seudun musiikkiopistossa sekä freelancer-muusikkona. Someco perustettiin vuonna 2012 ja aluksi Antti työskenteli yrityksessä osa-aikaisesti. Vuonna 2014 soitonopettajan työ kuitenkin vaihtui täysipäiväisiin hommiin Somecolla. Musiikki jäi silti osaksi arkea ja Antin voi bongata edelleen keikkailemasta MPB-bändinsä kanssa.

Yrityksen talousasioiden parissa työskentelyn lisäksi Antti on erikoistunut Somecolla videotuotantoon ja siihen liittyviin koulutuksiin: ”Ensimmäiset harrastusvideoprojektit tein 90-luvulla, mutta varsinaisesti innostuin formaatista 2000-luvun puolessa välissä Youtuben myötä”, Antti kertoo, “Youtube avasi videontekijälle täysin uudenlaisen mahdollisuuden löytää uutta yleisöä videoilleen. Oman kanavan perustin vuonna 2006 ja se on edelleen aktiivinen keskittyen nykyään pääasiassa purjehdusaiheiseen sisältöön.” Videontuotannon lisäksi Antti on kirjoittanut vuodesta 2011 lähtien suosittua purjehdusblogia, josta voi myös bongata miehen purjehdusvideoita.

Videotuotanto koetaan vaikeaksi

Antin tavoite kouluttajana on saada yritykset toteuttamaan itse edes pienimuotoisia videoita. “Videoita ei tarvitse todellakaan tuottaa päivittäin, mutta jos videotuotantoon lähtee mukaan, niin tällöin videoita tulee myös tuottaa säännöllisesti”, Antti toteaa.

Kouluttajan roolissa Antti joutuu välillä myös haastamaan ihmisten näkemyksiä: “Usein ajatellaan hieman turhaankin, että tekniikka on vaikeaa tai että se vaatii paljon rahaa ja perehtymistä. Uusi teknologia mahdollistaa paljon, ja esimerkiksi mobiilisovellukset ovat tuoneet kustannuksia alas.”

Antti uskaltaa väittää, että kuka tahansa pystyy tekemään pienimuotoisesti videoita, kunhan suhtautuu siihen avoimin mielin. “On mukava huomata asiakkaan havahtuvan siihen, että hän pystyykin tekemään itse videoita”, Antti kiteyttää.

Tarve tuottaa hyvää sisältöä

Mitä enemmän yritykset ottavat sosiaalisen median kanavia käyttöön, sitä strategisemmaksi ja suunnitelmallisemmaksi myös kanaviin suhtautuminen muuttuu. “Videoissa katsojakokemus on tärkeä, mutta myös sisältö täytyy pitää kanavan luonteen mukaisena”, Antti muistuttaa. Vaikka sosiaalinen media arkipäiväistyy ja live-videot yleistyvät, on kuitenkin myös suunnitelmalliselle sisällöntuotannolle yhä paikkansa.

Parasta Somecossa on Antin mielestä tiimihenki ja kollektiiviset onnistumiset. Haasteeksi hän toteaa puolestaan palveluiden nopean kehittymisen – esimerkiksi olemassaoleva koulutusmateriaali voi vanheta yhdessä yössä. Antti pitää Somecon pitkän tähtäimen tavoitteena tukea asiakasorganisaatioita uudistumaan ja oppimaan, jotta ne kykenevät hyödyntämään uudenlaisia viestintäkeinoja: ”Yritysten tulisi vihdoin ymmärtää, että sosiaalinen media ei ole ohimenevä ilmiö ja kaikkea siihen liittyvää tekemistä ei voi ulkoistaa, joten organisaation sisälle tulee luoda osaamista esimerkiksi kevyeen videotuotantoon liittyen.”

antti.valtari@someco.fi

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta